+47 91809270 cecilie@dinsamtale.no

Jeg følger med i tiden og forventer effektivitet!” L’Oreal-reklamene opp gjennom årene er for meg blitt symboler på et kulturfenomen som har slått rot i samfunnet vårt. Forventningene om effektivitet. Det dreier seg ikke lenger bare om å være effektiv i jobb, men også i utdanning, samliv, vennskap, foreldrerolle, barnehage, SFO, generell livsstil – og listen bare fortsetter.

I rollen som sykepleier befant jeg meg for mange år siden i korridorene på St. Olavs Hospital, med effektivitetens krav strammende rundt halsen. Jeg innså raskt at dette kravet ikke tillot meg å praktisere slik jeg ønsket. Jeg følte meg ikke effektiv nok – og jeg kjente meg utilstrekkelig. Veien inn i et nytt yrke startet nettopp i disse korridorene, på de sengekantene jeg ønsket å sitte lenger, prate mer, trøste mer.

Så jeg ble familieterapeut. Jeg trodde at det skulle slå knock-out på forventningene til effektivitet, men gjennom praksis ved et familievernkontor ble jeg nedslått av en ny erkjennelse: Disse forventningene ville fortsatt ikke slippe taket i meg. Jeg lurte på hvordan jeg skulle stoppe denne fiendtlige tidskarusellen – slik jeg opplevde den. Jeg hoppet av i fart, og landet på det stedet hvor jeg ønsker å være: dinsamtale.

I utdanningen i familieterapi opplevde jeg noe befriende: Ved å utforske min egen historie ved hjelp av mine egne ord, begynte jeg å tenke annerledes om meg selv, og om mennesker og omgivelser rundt meg. Jeg oppdaget at jeg kunne beskrive meg selv – og også tolke mine minner – på nye måter. Jeg tenkte også: Dette må jeg snakke om, dette må jeg dele! Dette vil jeg lære mer om hos andre. Derfor er dine ord, din historie og din forandring så viktig for meg.

Og – vi har tid.

På denne bloggen kommer jeg til å dele tanker om liv og hverdag, samt faglig inspirasjon. God lesning!


Del med familie og venner!