+47 91809270 cecilie@dinsamtale.no

Man trenger heller ikke rødt i glasset, fri fra jobb og unger – og bord for to på en fancy restaurant. Hvem har bestemt at man må få til alt dette på en av handelsstandens kommersielle hurra-dager? Media har for lengst smuglet inn idéer blant oss om hva vi bør kjøpe, bør fixe, bør arrangere på denne dagen, og gjør man ikke noe ut av den, så er man, vel…lite romantisk. Mr. Valentine ville snudd seg i graven av mindre. Og hvem vil vel ha en uromantisk kjæreste?

Romantikk midt i kalde februar. Jula er for lengst over, lysene slukket, gavene pakket opp og kanskje glemt. Hvem har bestemt at man trenger enda en ny gave? Hvem har sagt at den dyre middagen er verdt det? Hvem presser deg til å publisere den lekre dessert-kreasjonen eller blomsterbuketten på facebook og instagram – og hvorfor kan det føles viktigere å fremstå romantisk, enn det faktisk er å nyte øyeblikket med hverandre?

Hvem har bestemt hva romantikk er – for deg?

Hvis romantikk er å vise at man setter pris på hverandre. Hvis det er å elske hverandre uten å sette skumle betingelser. Hvis det er å gi partneren noe ekstra av seg selv, uten at hun eller han nødvendigvis fortjener det, men bare fordi man har livet sammen. Hvis det er å gi partneren mulighet til å lade opp sine slitne batterier. Hva skulle valentinsdagen da brukes til? Hva tror du partneren din trenger for å kjenne seg elsket, og hva ville skjedd om du ga han eller henne akkurat det, akkurat denne dagen?

Kanskje du vet hva partneren din ville satt pris på – mest av alt. Er det roser, eller et ryddig kjøkken? Er det barnevakt, kino, en sexy overraskelse, eller levende lys på stuebordet og ferdig betalte regninger? Er det et enkelt valentinskort med noen viktige ord skrevet for hånd, av deg? Er det bekreftelsen på at akkurat hun eller han, er din, uansett hvem – hva – eller hvor dere er – akkurat nå?

Kanskje kan forventingene til en vellykket valentinsdag virke uoverkommelig i en travel hverdag. Men hva betyr mest, sånn egentlig?

Jeg selv drømmer om våkne opp til disse ordene: “Happy Valentines’ day elskling… JEG tar meg av ungene, DU drar på shopping!”


Del med familie og venner!